heinde en verre aged porcelana venezuela dark 71 procent
Heinde en Verre – Zesty Venezuela Dark 71 Procent

 6,95

 6,95

Op voorraad

Shopping Cart

No products in the cart.

Heinde en Verre – Zesty Venezuela Dark 71 Procent

 6,95

Venezuela

Proef een levendig rijk palet van: koffie, mandarijn, sinaasappel, groene kruiden, laurier en zoethout.

Deze Guasare-cacao wordt verbouwd door de familie Marquez in het Perijá-gebergte, Venezuela. Een rijke smaak met contrasterende tonen definieert het pittige karakter.

Op voorraad

hv pod 250

CACAO MARQUEZ-BOEREN

De cacao voor deze reep wordt verbouwd op het landgoed Los Laureles, gerund door de familie Marquez in Venezuela. Dicht bij de Colombiaanse grens in de ruige bergen ligt de Serrania Perijá-vallei vol met alles wat de natuur te bieden heeft. Multi cropping: cacao, koffie, bonen en bakbanaan gaan in deze regio hand in hand. Dit is een gebied waar de oudste overblijfselen van cacaobomen in Venezuela worden gevonden. Samen met de universiteit van Parijs is de familie Marquez onderzoek gestart naar het DNA van verschillende Guasare-cacaovariëteiten die op afzonderlijke plantages (landgoeden) in die regio worden geteeld. Sommige plantages vertoonden strengen Criollo-DNA in hun genetica, terwijl Los Laureles een voorbeeld leek te zijn van klassiek Guasare-DNA. Er wordt een kwekerij opgericht om dit Guasare-DNA terug te halen en te behouden door pure genotypen te selecteren en zaailingen te enten voor het herplanten van deze oude cacaovariëteit.

De afgelopen decennia heeft de regio te kampen gehad met ontbossing als gevolg van menselijke activiteiten. De familie Marquez is ook begonnen met een initiatief om inheemse cacaovariëteiten en agroforestry-systemen in de regio te behouden. Een programma waarin de boeren worden aangemoedigd om cederbomen te planten voor schaduw en cacao te verbouwen zonder ontbossing.

Ingrediënten:

Cacao en cacaoboter 71 procent, suiker

Gewicht 0,06 kg
Afmetingen 10 × 10 × 1 cm
Peddler

Ja

Brand

Heinde & Verre

Heinde & Verre betekent "dichtbij en ver weg". De naam is een eerbetoon aan de Nederlandse culinaire traditie om de beste ingrediënten van over de hele wereld te halen en deze te combineren met kwalitatieve lokale producten. Ewald en Jan-Willem maken gebruik van slow food technieken, zoals het stone grinding, enkelvoudige oorsprong, meervoudig profiel roosteren en het laten rijpen van de chocolademassa, om het volledige potentieel van de grand cru cacao tot uiting te brengen en de rijke natuurlijke smaak te benadrukken.
hv pod 250

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Andere suggesties…

  • costa rica single origin drinking chocolate tcs 70 procent vegan 500 gr.

    Venezuela drinking chocolate 65 procent vegan 400 gr.

     21,00