TCS Craft Coffee and Tanzania 70 procent by Krak

 8,95

 8,95

Op voorraad

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

TCS Craft Coffee and Tanzania 70 procent by Krak

 8,95

Chocolade en Koffie; match made in heaven!

Wat als je specialty coffee combineert met echte bean-to-bar chocolade vroegen aan Mark van Krak chocolade?! Laten wij dit feestje compleet om samen te werken met een koffiebrander uit onze hometown Den Haag; hallo Ief&Ido!

Welke origines gaan goed samen en wat geeft het een spannende reis? Wat gebeurd er als je deze chocolade paired met een koffie…

Ontdek het gouden goedje gemaakt door Krak Chocolade; gemaakt van de origine Tanzania, gecombineerd met de Kenya en Colombia koffiebonen geroosterd door Ief&Ido.

Smaakbeleving

De chocolade gemaakt met cacaobonen uit Tanzania geeft een mooi spanned zuurtje zoals een verse groene appel. De Kenya koffie daar proef je tomaat, vegetaal, Unami. Daarna krijg je de koffie uit Colombia die dit geheel omhoog trekt naar een mooie verbinding tussen de koffie en de chocolade en het afrond met een intense smaak van mokka.

De lancering van deze reep vindt plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2024. Ook spannend, deze chocolade wordt ook gebruikt tijdens de workshops die wij geven samen met Tim van Ief&Ido. Dan combineren wij deze reep samen met een filter koffie gezet van de Ethiopië Fana, interessant he!

Beleeft het op het festival of bestel hem voor thuis om te genieten van deze chocolade met je favorite koffie!

 

Op voorraad

De cacao

Tanzania; De Kilombero Vallei, Regio Morogoro

Smaaktonen: aards en rond, zoals een brownie met frisse tonen zoals appel en citrus!

Kilombero ligt aan één kant begrensd door de Udzungwa bergen, waarvan een deel beschermd wordt door een nationaal park.

De oprichters van Kokoa Kamili waren professionals in internationale ontwikkeling die gefrustreerd raakten door de top-down benadering van veel organisaties. Ze besloten dat de meest directe vorm van voordeel voor de gemeenschappen waarmee ze werken, zou zijn om hoge prijzen te betalen voor hun producten. Hierdoor zouden de boeren zelf kunnen bepalen hoe ze dit extra inkomen het beste kunnen gebruiken. Boeren ontvangen gemiddeld ongeveer 25% meer betaling voor hun cacao van Kokoa Kamili.

Kokoa Kamili distribueert zaailingen aan boeren als donaties of tegen een lage prijs, en biedt trainingen aan boeren om zowel de opbrengst als de kwaliteit van de door hen verbouwde cacao te helpen verhogen.

De chocolademaker

Dit is een samenwerking met Mark Schimmel van Krak Chocolade. Een oase van artisanale chocolade vervaardigd met passie en precisie. De kern van ons verhaal is Mark Schimmel, een gewaardeerde banketbakker wiens liefde voor chocolade hem ertoe bracht de kunst van het maken van chocolade na te streven. Marks reis begon in de prestigieuze driesterren Michelin-keukens, en toen hij opklom tot chef-patissier in een tweesterren Michelin-restaurant in Nederland, werd zijn fascinatie voor chocolade alleen maar groter.

 

De koffie

Kenya Kiamabara

Smaaktonen: tomaat, groen, vegetaal, Unami

Mugaga boeren coöperatieve vereniging is gevestigd in Central Province, Nyeri District in Konyu locatie van Mathira Division in de buurt van Gachuko stad. Het rust op een stuk land ten dienste van de dorpen Gathugu, Gatina, Kieni en Kagumoini en Kiamabara. Het lidmaatschap omvat momenteel Gathugu-fabriek, Kieni-fabriek, Kagumoini-fabriek, Kiamabara-fabriek en Gatina-fabriek. In 2005 fuseerde het met Gatina om Mugaga fcs te vormen, wat leidde tot een coöperatie van 5 fabrieken.

De boeren coöperatieve samenleving ligt ongeveer 1600m boven zeeniveau. Het gebied ervaart hoge bimodale regenval van ongeveer 1200 mm p.a. met temperaturen tussen 13-25 graden Celsius. De lange regenval valt tussen maart-mei, terwijl de korte regenval tussen oktober en december komt.

In lijn met het toenemende bewustzijn van de noodzaak om het milieu te behouden, heeft de fabriek een aantal projecten geïnitieerd, waaronder de afvalwaterweekputten, waarvan de fabriek er 3 heeft. Hier mag het water terug naar de grond weken.

Na het oogsten wordt alle koffie bij de fabriek afgeleverd en ondergaat de natte verwerkingsmethode.

Na het pulpen wordt de koffie ‘s nachts bewaard, gewassen, geweekt en verspreid op de droogtafels.

Colombia

Smaaktonen: pure chocolade, kers, sinaasappel

Voor onze Colombiaanse koffie werken wij samen met Avian Coffee, een klein Colombiaans familiebedrijf wat enkel en alleen handelt in koffie vanuit hun regio, Buesaco in Colombia. Wat deze Colombiaanse koffie zo bijzonder maakt is de hoogte en de temperaturen waaraan de plantages worden blootgesteld tijdens de dag en nacht in combinatie met de vruchtbare vulkanische grond.

De warme wind van de Stille Oceaan waait in de nacht door de vallei wat voorkomt dat de planten bevriezen door de kou op de hoogte 2200meter. Door deze drastische temperatuurverschillen tussen de dag en nacht gaat de plant over in een overlevingsmodus en concentreert het zich volledig op de productie van de koffiebes. Dit vertaald zich in een mooie volle stevige koffieboon met een natuurlijke zoetheid en mooie fruitige tonen.

Avian Coffee weet wat de koffie betekend voor de boeren en weet daarmee wat ze verkopen. Door de korte lijnen kunnen zij de boeren een eerlijke prijs geven en zijn ze gedreven om het leven op de kleine plantages beter te maken en de boeren erkenning te geven voor hun werk.

Region: Colombia – Buesaco, Narino
Arabica Variety: Tipica/Caturra
Process Methode: washed, sun-dried
Growing Altitude: 2200 meters
Special Aspect: Volcanic Soil

Branders: Ief&Ido en Tim

Gewicht 0,08 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.