Winkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 t/m 17.00 uur

Home Phone
cacao poeder origine peru 200 gr.
Cacao poeder TCS origine Peru 200 gr.

 9,95

 9,95

8 op voorraad

Cacao poeder TCS origine Peru 200 gr.

 9,95

Gealkaliseerde Cacao Poeder TCS

Origine Peru, biologisch en vegan

Gebruik van Gealkaliseerde Cacaopoeder

Cacaopoeder is zeer geschikt om chocolade en chocolademelk mee te maken. Daarnaast wordt donkere cacaopoeder ook gebruikt in veel nagerechten als ingrediënt denk aan bijvoorbeeld chocolade cake of taart maar ook als topping. Of rol je zelfgemaakte chocolade truffels er door heen, jammie!

 

 

8 op voorraad

Wishlist icon Add to wishlistAdd to wishlist

Beschrijving

Waar komt onze Cacao poeder vandaan?

De cacaobomen waar cacaopoeder van gemaakt wordt, kennen hun oorsprong uit Zuid-Amerika. Onze bio cacao poeder komt hier ook vandaan, uit Peru om precies te zijn.

Cacaobomen (Theobroma) produceren peulen die ongeveer 15 tot 25 cm lang zijn. Elke peul bevat rond de 20 tot 40 cacao bonen in wit vruchtvlees.

De peulen worden na de oogst geopend en leeggemaakt. Vervolgens wordt het verwijderde vruchtvlees enkele dagen in de zon gelegd om te gisten. Na dit droogproces worden de bonen in kleine stukjes gebroken en in een wanmolen van hun schillen ontdaan. Vervolgens kunnen deze pure cacao stukjes vermalen worden tot een fijne pasta. Het cacao pasta wordt gezeefd om de reststukjes van de boter te kunnen scheiden. De reststukjes worden als laatste stap gemalen tot een donker cacaopoeder.

Gealkaliseerde Cacao

Gealkaliseerde cacao wordt ook wel Nederlandse cacao genoemd, omdat dit proces in veel in Nederland gedaan. In dit proces wordt de natuurlijke cacao gewassen met een kaliumcarbonaat oplossing, die ervoor zorgt dat het zuur in de cacao geneutraliseerd wordt. Dit maakt het cacao altijd donker bruin en varieert het ook niet in kleur en smaak.

Nederlandse (gealkaliseerde) cacao is anders dan de cacao wat men in andere landen kent, dit is de reden dat gealkaliseerde cacao ook wel “Dutch cacao” wordt genoemd in Amerika. Het alkaliseren van cacao is in 1828 ontdekt door Coenraad van Houten en verder geperfectioneerd rond 1900. De bewerking maakt de smaak zachter en intenser.

 

Extra informatie

Gewicht0,02 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.