Voor deze chocolade gebruiken we cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Öko-Caribe is een gevestigde fermentatiebron in de provincie Duarte. De fermentary koopt van naburige boerderijen en fermenteert ongeveer 450 ton per jaar.
De cacao wordt gegist in 4-voudige dozen gedurende 5-6 dagen voordat ze worden gedroogd in gaasgedekte dekken en cementpatio’s onder kasdek.
Öko Caribe onderhoudt nauwe relaties met haar 165 boeren door technische training, agronomische praktijken en biologische certificering. Bovendien hebben eigenaren Adriano en Gualberto persoonlijke relaties met alle boeren, die microfinancieringsleningen aanbieden voor cacao-gerelateerde uitgaven, evenals persoonlijke leningen voor noodgevallen bij gezinnen of andere behoeften van de gemeenschap. We werken sinds 2018 samen met Öko-Caribe.
Ingrediënten: Cacao, rietsuiker, cocos, cacaoboter. Kan sporen van noten bevatten.
50 gram per bar
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.