-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Definite Chocolate 70 procent origine Dominicaanse Republiek Oko-Caribe
€ 6,50
Definite 70% single plantation: Oko Caribe
Tasting notes: pruim, sinaasappel en hazelnoot
Proef echte pure chocolade uit de Dominicaanse Republiek. Zonder opsmuk of gekke toevoegingen, gewoon lekker puur. Romig en zalvend, kruidig maar ook aards.
Nieuwsgierig naar chocolade uit de Dominicaanse Republiek? Geef je op voor onze online proeverij voor 30 maart 2021. In samenwerking met FCCI en de Ambassade van de Dominicaanse Republiek in Den Haag via www.onlinetastings.nl
Meer over de cacao origine:
ÖKO-CARIBE
Öko-Caribe is a cacao processor in the town of Pimentel in the Duarte province in the north of the Dominican Republic.
The Duarte province is the largest cacao growing region in the country and Öko-Caribe maintains close relationships with over 150 small farmers within the region providing training and organic certification support.
The farmers harvest the cacao pods, open them, extract the pulp-covered beans and bring them to Öko-Caribe who then complete the fermentation and sun-drying process.
Uitverkocht
Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, rietsuiker
Definite Chocolate
Definite Chocolate is een ambachtelijke chocolademaker van de Dominicaanse Republiek.
Jens en Marjorie leerden elkaar in 2008 kennen. Marjorie komt uit de Dominicaanse Republiek en daar is het echtpaar met kind in 2015 naartoe verhuisd.
Jens wilde van kindsbeen af aan kok worden, maar werd ingenieur in de energiesector. Koken werd zijn hobby en volgde in zijn vrije tijd cursussen om pralines te maken. In 2014 bezocht hij de Salon du Chocolat in Keulen en raakte definitief verslingerd aan chocola.
In de Dominicaanse Republiek maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Marjorie en Jens begonnen Definite Chocolate, in 2018 de eerste Dominicaanse chocolademaker die bij de Academy of Chocolate in de prijzen viel. Definite groeide, in 2019 verhuisde het van de keuken naar een heuse werkplaats en werd een tempereermachine aangeschaft – tot dan tempereerde Jens met de hand.
Jens en medewerkers maken chocolade, Marjorie doet alles eromheen: ontwerp van verpakkingen, financiën, smaaktesten, social media en wat al niet meer.
Het motief op de fraaie verpakking is afgeleid van de versierselen van de koloniale huizen die nog op het eiland staan.
Gewicht | 0,056 kg |
---|---|
Afmetingen | 17,4 × 6,5 × 0,1 cm |
Peddler | Ja |
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.