Cru de Cacao
Chocolatier Tom Stalpers
Tom Stalpers, Chocolatier en Pastry Chef in hart en nieren is sinds 2018 oprichter en eigenaar van Cru de Cacao. Met mooie referenties als het Kurhaus in Scheveningen, Restaurant Boreas in Heeze en Maison van den Boer in Veghel heeft hij een goede basis voor zijn passie kunnen leggen. Hoogtepunt en grootste motivatie voor de start van Cru de Cacao is zijn deelname aan het Culinary Team The Netherlands waarbij hij in 2016 goud behaalde met zijn desserts op de IKA Olympiade der Koche.
Cru de Cacao staat voor Passie, Flexibiliteit en Stabiliteit.
‘’Passie’’ Cru de Cacao heeft een passie voor het produceren van mooie producten. Hierbij maken wij als Cru de Cacao gebruik van een mooie en stabiele samenwerking met Felchlin chocolade. Wij willen met onze producten deze passie met veel liefde overdragen aan onze klanten.
‘’Flexibiliteit’’ Cru de Cacao is in vele opzichten flexibel. Denk hierbij aan een snelle leveringen, voortdurende ontwikkelingen van producten in overleg met de klant en op eigen wens gemaakte producten.
‘’Stabiliteit’’ Cru de Cacao staat ervoor om met altijd verse grondstoffen een heerlijk product te maken voor onze consument en zakenpartners om veiligheid en continuïteit te bieden.
Fair Direct Cacao
De Grand Cru chocolade van Felchlin is onze trots waarvan wij onze producten in ons atelier in Tilburg maken. Het familiebedrijf Felchlin produceert al 110 jaar chocolade in het Zwitserse Schwyz. Om de productieketen van cacao te verduurzamen, heeft Felchlin zelf een richtlijn genaamd “Cacao Sélection Felchlin” opgesteld. Dit betekent dat Felchlin op een transparante manier en direct met cacaoboeren op locatie samenwerkt, zodat zij kunnen profiteren van goede voorwaarden. Doordat er in de cacaogebieden rekening wordt gehouden met natuurlijke hulpbronnen, is het mogelijk om deze te behouden voor langdurig gebruik, zodat ook toekomstige generaties van de cacaoproductie kunnen profiteren. Door lange termijn contracten bouwt Felchlin een duurzame relatie met de cacaoboren op en door eerlijke prijzen te betalen kunnen cacaoboeren ook daadwerkelijk investeren in duurzame productie van cacao. In ruil daarvoor krijgt Felchlin de beste kwaliteit cacao met intense smaken. Op onze producten vind je een QR-code met het label “Fair Direct Cacao”, zodat je nog meer achtergrondinformatie kunt terugvinden over deze bedrijfsfilosofie.
Herkomst cacaobonen
Kortom, we weten waar onze cacaobonen worden verbouwd en we zijn op de hoogte van de arbeids- en productieomstandigheden in de landen van herkomst. We vinden het ook echt belangrijk dat het verbouwen van cacaobonen zowel sociaal aanvaardbaar is voor boeren en hun families, maar ook in harmonie is met de natuur
In de smaken: Yuzu/kalamansi – Amandel – Roze Water – Frambozen/hibiscus – Vanille – Koffie/Kardamom – Passie karamel – Cassis/lavendel – Cointreau
Ingrediënten:
ROOM – Sao Palme 36% (suiker, rietsuiker, cacaoboter, cacaomassa, magere MELKpoeder, Volle MELKpoeder, ROOMpoeder, Emulgator E322 SOJA lecithine, Zonnebloemlecitine, Vanille Madagascar Cacao Minimaal 35%,36%,40%,49%60%,64%,65%,68%) -Edelweiss 36% – Opus Blanc 35% – ROOMboter – Glucose stroop – Suiker – Maracaibo Creole – Bolivia 68% – Costa Rica 40% – Madagascar 64% – Maracaibo 65% – Glycerine – Inverstuiker – Cassis Puree – Passie Puree – Paté Noble Valencia – Yuzu Puree – Cointreau Concentraat 60% – Roze Water – Kalamansi Puree – Mango Puree – Koffie Bonen Costa Rica – Sorbitol – Lavendel concentraat 60% – Hibiscus – Frambozen Concentraat 60% – Vanille Madagascar – Limoen Puree – Kardemom – Zeezout
Allergenen:
Lactose – Noten – Soja – Kan sporen van gluten en noten bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.