Overslaan naar inhoud

Over ons

Het begon allemaal toen...


...Ray thuiskwam van het Amsterdam Coffee Festival in 2015 en tegen mij zei: “Schat, we gaan chocolade doen!” Inmiddels zijn we beiden gecertificeerde chocoladesommeliers en jureren we bij internationale chocoladewedstrijden. Wat begon als een online shop in 2016 is uitgegroeid tot een prachtige chocolade boutique aan huis in Den Haag. 

Wij zijn Sanna en Ray en we delen graag onze passie voor uitzonderlijke bean-to-bar chocolade met je. In onze gespecialiseerde (online) chocoladewinkel bieden we je ‘s werelds beste ambachtelijke chocolade, waarbij we kwaliteit, duurzaamheid en ethische productie voorop stellen.

De winkel is gevestigd aan het begin van Groene Mient in de Vruchtenbuurt van Den Haag. Een sociaal ecologisch CPO project dat zij zelf samen met 32 andere buren duurzaam hebben opgezet en gebouwd. 

De huizen zijn volledig zelfvoorzienend in hun energie concept. Tevens delen de bewoners van Groene Mient een prachtige permacultuur tuin voorzien van Wadi's, met oog op de toekomst.    

Dit maakt de chocoladewinkel tot, wellicht wel het meest duurzaamste en groenste chocolade winkel van heel Den Haag, misschien wel van het hele land!

Groene Mient houdt regelmatig rondleidingen. Check hun website voor data. 

Leuk, ontdek ook eens in de winkel verschillende soorten Single Origin drinking chocolate! Deze zijn niet alleen te vinden in de winkel en online, maar ook te bestellen bij diverse specialty koffie zaken door inmiddels heel het land.  

Tot snel!

 

Sanna & Ray

Owners

Wat je bij ons vindt


  • Een zorgvuldig geselecteerde, wisselende collectie bean-to-bar craft chocolate
  • Single Origin drinking chocolate (B2B/B2C)
  • Origine bonbons op basis van natuurlijke (wildpluk) ingrediënten 
  • Koffie en thee to-go/to-stay
  • Koffie bonen van Ief&Ido
  • Booja Booja truffels collectie (vegan en organic)
  • Peanut Butter Bars (ook vegan) en vegan brownies van gepassioneerde makers.
  • SUE bites (vegan, gluten-vrij en zonder toegevoegde suikers)
  • Nomads Chai
  • Lokale honing van imker Paul 
  • Nice ijsjes
  • Grote collectie plantbased chocolade
  • Regelmatig workshops waar we je alles vertellen over chocolade
  • Workshops en pairings op maat
  • Spannende proeverijen en foodpairings met thee, koffie, bier en wijn
  • Persoonlijk advies van ons als chocolade-experts

We geloven dat de beste chocolade ontstaat wanneer makers de volledige controle hebben over het productieproces – vanaf de selectie van de cacaobonen tot aan de uiteindelijke reep. Daarom werken we nauw samen met ethische cacaoboeren en chocolademakers die dezelfde visie delen.

Of je nu een doorgewinterde chocoladeliefhebber bent of nog maar net begint met het ontdekken van craft chocolate, we nemen je graag mee in deze bijzondere wereld. We delen onze kennis met veel plezier en helpen je de perfecte chocolade te vinden die past bij jouw smaak.

Heb je een heerlijke kaas of een mooie fles wijn gekocht en ben je op zoek naar de perfecte chocoladecombinatie? We geven je graag advies over welke chocolade hier het beste bij past, zodat je optimaal kunt genieten van bijzondere smaakcombinaties.

Kom langs in onze boutique en laat je verrassen door de prachtige wereld van ambachtelijke bean-to-bar chocolade. We kijken ernaar uit om je te ontvangen en onze chocoladepassie met je te delen!


Ontmoet ons team

Toegewijde chocolatiers sommeliers die het verhaal vertellen

Sanna

Owner

Sanna gaat graag uitdagingen aan. Met haar meerjarige ervaring in de voedingsindustrie heeft Sanna het bedrijf geholpen om te komen waar het nu is. 
Sanna is een van de meest creatieve geesten en een ware fijnproever. Met ervaring in niet alleen chocolade maar ook wijn, is zij gedreven in het pairen, samenstellen en adviseren van producten uit de winkel en daarbuiten. 

Het allerleukste product uit de winkel? "Dat zijn nu toch echt de bonbons van Sam van Bitterzoet. Nog nooit zulke elegante, smaakvolle natuurlijke creaties geproefd. Sam werkt veel samen met voedselbossen en foerageert graag. Hij kent zijn producten, weet deze in te maken om ze vervolgens te gebruiken of ze zo wat langer te kunnen bewaren. Daarnaast komt de origine chocolade die hij gebruikt voor de bonbons ook echt tot z'n recht. De bonbons versturen wij niet dus je zult hiervoor echt naar de winkel moeten komen :)."     

https://www.thechocolateshop.nl/bitterzoet-chocolade

Ray

Owner

Oprichter en chief visionair, Ray is de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij houdt zijn handen vol door mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe smaken, marketing en strategieën voor klantervaring. Zijn jarenlange ervaring in de online marketing houdt hem scherp en zet hij in op vernieuwing en verbetering van de online presence. Gelukkig laat hij ook regelmatig zijn handen wapperen, want als een echte barista zet hij de lekkerste bakkies!

Het allerleukste product uit de winkel? "De repen van Menakao uit Madagascar maar ook de Beni Wild van Original Beans. Deze Bolivia is zeldzaam en gemaakt van een wilde cacao soort. Helemaal vegan met waanzinnige smaaknotities zoals honing en jasmijn. Geweldig als klanten binnenkomen en verkondigen dat ze geen pure chocolade lusten maar vervolgens voor deze reep terug komen. Het is overigens ook een goede reep om mee te pairen; witte thee, wijn, koffie." 

Menakao  & Pink Pepper >>

Original Beans Beni Wild >>