About us
It all started when...
...Ray thuiskwam van het Amsterdam Coffee Festival in 2015 en tegen mij zei: “Schat, we gaan chocolade doen!” Inmiddels zijn we beiden gecertificeerde chocoladesommeliers en jureren we bij internationale chocoladewedstrijden. Wat begon als een online shop in 2016 is uitgegroeid tot een prachtige chocolade boutique aan huis in Den Haag.
We are Sanna and Ray, and we are excited to share our passion for exceptional bean-to-bar chocolate with you. In our specialised chocolate shop, we offer you the world's best artisanal chocolate, prioritising quality, sustainability, and ethical production.
De winkel is gevestigd aan het begin van Groene Mient in de Vruchtenbuurt van Den Haag. Een sociaal ecologisch CPO project dat zij zelf samen met 32 andere buren duurzaam hebben opgezet en gebouwd.
De huizen zijn volledig zelfvoorzienend in hun energie concept. Tevens delen een prachtige permacultuur tuin voorzien van Wadi's, met oog op de toekomst.
Dit maakt de chocoladewinkel wellicht wel het meest duurzaamste en groenste chocolade winkel van heel Den Haag, wellicht wel van het land.
Groene Mient regularly holds tours. Check their website for dates.
Ontdek ook eens de verschillende soorten single origin drinking chocolate! Deze zijn niet alleen te vinden in de winkel en online, maar ook te bestellen bij diverse specialty koffie zaken door heel het land.
See you soon!
Sanna & Ray
Owners

What you will find with us
- A carefully selected collection of bean-to-bar craft chocolate
- Single Origin drinking chocolate (B2B/B2C)
- Origine bonbons op basis van natuurlijke ingrediënten
- Coffee and tea to-go/to-stay
- Coffee beans from Ief&Ido
- Booja Booja truffle collection (vegan and organic)
- Peanut Butter Bars (vegan) en vegan brownies van gepassioneerde makers.
- SUE bites (vegan en gluten vrij en zonder toegevoegde suikers)
- Nomads Chai
- Local honey from beekeeper Paul
- Nice ice creams
- Large collection of plant-based chocolate
- Regular workshops where we tell you everything about chocolate
- Workshops and pairings tailored to you
- Exciting tastings and food pairings with tea, coffee, beer, and wine
- Personal advice from us as chocolate experts
We believe that the best chocolate is created when makers have complete control over the production process – from the selection of the cocoa beans to the final bar. That is why we work closely with ethical cocoa farmers and chocolatiers who share the same vision.
Whether you are a seasoned chocolate lover or just starting to explore craft chocolate, we are delighted to take you on a journey through this special world. We are more than happy to share our knowledge and help you find the perfect chocolate that suits your taste.
Heb je een heerlijke kaas of een mooie fles wijn gekocht en ben je op zoek naar de perfecte chocoladecombinatie? We geven je graag advies over welke chocolade hier het beste bij past, zodat je optimaal kunt genieten van bijzondere smaakcombinaties.
Come by our boutique and let yourself be surprised by the beautiful world of artisanal bean-to-bar chocolate. We look forward to welcoming you and sharing our passion for chocolate with you!

Meet our team
Dedicated chocolatiers sommeliers who tell the story
Sanna
Owner
Sanna gaat graag uitdagingen aan. Met haar meerjarige ervaring in de voedingsindustrie heeft Sanna het bedrijf geholpen om te komen waar het nu is.
Sanna is een van de meest creatieve geesten en een ware fijnproever. Met ervaring in, niet alleen chocolade maar ook in de wijn, is zij gedreven in het pairen, samenstellen en adviseren van producten uit de winkel.
Het allerleukste product uit de winkel? "Dat zijn toch echt de bonbons van Sam van Bitterzoet. Nog nooit zulke elegante, smaakvolle natuurlijke creaties geproefd. Sam werkt veel samen met voedselbossen en foerageert graag. Hij kent zijn producten en weet ook hoe hij deze in te maken om ze te gebruiken of wat langer te bewaren. Daarnaast komt de chocolade ook echt tot z'n recht. De bonbons versturen wij niet dus je zult hiervoor echt naar de winkel moeten komen :)."
Ray
Owner
Oprichter en chief visionair, Ray is de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij houdt zijn handen vol door mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe smaken, marketing en strategieën voor klantervaring. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de online marketing houdt hem scherp en zet hij in op vernieuwing en verbetering van de online presence. Gelukkig laat hij ook regelmatig zijn handen wapperen in de winkel en zet hij de lekkerste koffie!
Het allerleukste product uit de winkel? "De repen van Menakao uit Madagascar maar ook de Beni Wild van Original Beans. Deze Bolivia is zeldzaam en gemaakt van een wilde cacao soort. Helemaal vegan met waanzinnige smaaknotities zoals honing en jasmijn. Geweldig als klanten zeggen dat ze geen pure chocolade lusten maar vervolgens voor deze reep terug komen. Het is overigens ook een goede reep om mee te pairen; witte thee, wijn, koffie."