Willie’s
In 2008 heeft Willie de eerste boon-to-bar chocoladefabriek van Groot-Brittannië opgezet. Na al meer dan tien jaar cacaoboer in Venezuela en stond hij te popelen om de volgende stap te zetten en chocolade te maken. Willie’s wilde ambachtelijke chocolade maken met pure mooie smaken die perfect de smaaktonen van de bonen weerspiegelen.
Om dit te doen moest hij elke stap van de boon tot de bar beheersen. Uiteindelijk koos hij machines en ontwierp hij een proces dat ongeveer 3 weken duurt om chocolade te maken, terwijl industriële chocolade in slechts een paar uur wordt gemaakt. Dat is de afstand die hij heeft gedaan in de zoektocht om de beste chocolade ter wereld te maken.
Om te beginnen zeiden mensen overal waar Willie ging: ‘Wat je ook doet, ga niet in de productie’, maar hoe meer ze dit zeiden, hoe meer hij besefte dat hij nooit de perfecte chocolade kon maken tenzij hij dat zelf deed.
Elke stap van de weg van boon tot reep concentreert Willie zich op smaak en dat verandert niet in de fabriek. De oude originele machines die hij heeft gekocht, zijn misschien kleiner en langzamer dan de moderne machines van vandaag – die zijn gemaakt voor snelheid en commerciële winstgevendheid – maar ze vangen de subtiele tonen en unieke smaken van onze cacao op een manier die moderne machines niet kunnen.
Het kost allemaal tijd, maar geweldige dingen zijn het wachten waard, en zal geen concessies doen aan de smaak.
ingrediënten
Cacao vaste stoffen: 100% minimum.
Cacaomassa, Amandelen, Dadels 21% (dadels, rijstmeel), pistachenoten 7%, cashewnoten
Voedingsinformatie
Geschikt voor veganisten en mensen die suiker in hun dieet willen verminderen
Bevat noten, Vrij van zuivel, alcohol, gluten en soja
Per 100 gram
Energie 2281 kilojoule
550 Kcal
Totaal vet 41,0 gram
Verzadigd vet 18,4 gram
Koolhydraten 25,1 gram
Suiker 15,6 gram
Eiwit 14,1 gram
Zout 0,02 gram
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.