Home Phone
millesime whisky
Millésime Oeganda 75 procent met Whisky biologisch

 6,95

 6,95

6 op voorraad

Millésime Oeganda 75 procent met Whisky biologisch

 6,95

Millésime Puur origine Oeganda met Whisky!

Het kan wel, in Afrika. Deze reep met rum is gemaakt met top-cacao uit Oeganda, een volle cacaosmaak, tonen van rode vruchten en gedroogd fruit onderstreept met een licht bittertje. Oh en helemaal vegan en bio en met een beetje whisky!

 

6 op voorraad

SKU: 0745125088143 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

De chocolademaker

Millésime betekent vintage, het jaar van de oogst

Jean-Christophe Hubert is kunsthistoricus en chocolademaker. Als je weet dat hij in hart en nieren een levensgenieter is, maar bovenal gepassioneerd door chocolade, dan is het vanzelfsprekend dat hij in 2017 het Bean to Bar-avontuur is aangegaan en Millésime Chocolat startte.

Nadat hij de nodige cursussen chocolademaker-confectioneur had gevolgd, zette hij zijn studie voort om de wereld van de chocolade te ontdekken aan het CIRAD in Montpellier en aan het Fine Cacao and Chocolate Institute in New York.

En hij gaat verder… Net zoals in de wereld van de wijn, werkt hij uitsluitend met cacaobonen van uitzonderlijke plantages en terroirs, zonder oogst of oogstjaar te mengen: Millésime het jaar van de oogst staat op de reep. Daarom wordt het telkens in beperkte hoeveelheden geproduceerd.

Millésime heeft de volledige controle over het verwerkingsproces van de ruwe cacaobonen, het roosteren tot het vervaardigen van de repen, volgens de fabricageprocédés van weleer.

De cacao

In het westen van Oeganda, op twintig kilometer van de grens met de Democratische Republiek Congo, ligt Bundibugyo, een stadje dat bekend staat om de cacaoproductie. De gemeenschap ligt op 800 meter hoogte, genesteld in de uitlopers van de Rwenzori bergketen, die loopt tussen Oeganda, Rwanda en de D.R.C. Het is een prachtige plek, waar de regenwolken de hele dag door van de bergtoppen naar beneden komen en de jungle krioelt van het leven. Het is geen wonder dat cacaobomen hier graag groeien.
Deze bonen worden geoogst in het Semuliki-woud in Bundibugyo. De cacao biedt zeer cacao-achtige tonen, evenals hints van gedroogd fruit en rode vruchten, die zich mengen in een lichte bitterheid.

Ingrediënten: Cacaobonen (70%), rietsuiker, cacaoboter (5%), rum (2,5%)

Kan sporen van noten en melk bevatten.

Extra informatie

Peddler

Ja

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.