Shopping Cart
  • Akesson's Madagascar 75 procent Pink Pepper 
    × 5,95

Subtotaal:  5,95

Voeg nog  44,05 toe voor gratis verzending!

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Millésime Dominicaanse Republiek 75 procent met Hazelnoot biologisch

 6,95

Millésime Puur origine Dominicaanse Republiek met hazelnoten!

Deze bonen komen vanuit de coöperatie Öko Caribe, die de kunst van het werken met kleine boeren in de regio San Francisco de Macoris heeft geperfectioneerd.
De locatie ligt tussen de bergketens in het noorden en de Cibao-vallei in het zuiden.
Gualberto en Adriano bieden uitzonderlijke bonen met diepe tonen van cacao. Verrijkt met de lekkerste hazelnoten!

 

Uitverkocht

De Chocolademaker

Millésime betekent vintage, het jaar van de oogst

Jean-Christophe Hubert is kunsthistoricus en chocolademaker. Als je weet dat hij in hart en nieren een levensgenieter is, maar bovenal gepassioneerd door chocolade, dan is het vanzelfsprekend dat hij in 2017 het Bean to Bar-avontuur is aangegaan en Millésime Chocolat startte.

Nadat hij de nodige cursussen chocolademaker-confectioneur had gevolgd, zette hij zijn studie voort om de wereld van de chocolade te ontdekken aan het CIRAD in Montpellier en aan het Fine Cacao and Chocolate Institute in New York.

En hij gaat verder… Net zoals in de wereld van de wijn, werkt hij uitsluitend met cacaobonen van uitzonderlijke plantages en terroirs, zonder oogst of oogstjaar te mengen: Millésime het jaar van de oogst staat op de reep. Daarom wordt het telkens in beperkte hoeveelheden geproduceerd.

Millésime heeft de volledige controle over het verwerkingsproces van de ruwe cacaobonen, het roosteren tot het vervaardigen van de repen, volgens de fabricageprocédés van weleer.

De cacao

De oprichters, Adriano de Jesus Rodriguez en Gualberto Acebey Torrejon, hadden en hebben jarenlange ervaring in de cacaoteelt. Öko Caribe werkt nauw samen met 165 cacaoboeren uit de provincie Duarte. Kwaliteit staat bij hen voorop. Dit verlangt nauwe samenwerking met boeren die getraind zijn in biologische landbouwmethoden, verzorging en verwerking. Ze kunnen microkredieten krijgen en hun oogst tegen aanzienlijk hogere prijzen verkopen. De cacao groeit tussen bananen, avocado’s, sinaasappelen en ander tropisch fruit. De bonen worden gefermenteerd in houten kisten, gedroogd in de zon en met de hand gelezen.

Gualberto en Adriano leveren uitzonderlijke bonen met diepe tonen van cacao en rood fruit.

Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker, cacao boter, suiker, hazelnoten (21,1%)

Bevat noten. Kan sporen van melk bevatten.

Peddler

Ja

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.