pearl of ecuador dark (1)
Heinde en Verre – Pearl of Ecuador, Victoria Farmers 71 procent

 6,95

 6,95

Op voorraad

Shopping Cart

No products in the cart.

Heinde en Verre – Pearl of Ecuador, Victoria Farmers 71 procent

 6,95

Ecuador puur

Een nieuwe nationale schat

Ontdek een nieuwe voortreffelijke cacaovariëteit “La Perla” van het Hacienda Victoria Estate. Het biedt zowel subtiele tonen van Criollo-cacao als het rustieke karakter van klassieke Arriba-bonen.

Hacienda Victoria wilde een delicatere Ecuadoraanse cacaovariëteit creëren die doet denken aan Porcelana-cacao. En daar zijn ze naar onze mening in geslaagd. De mooie lichtbruine kleur van de La Perla cacao is de beste uitdrukking van zijn warme en zachte smaak.

PROEFNOTITIES

Rijk en verfijnd ontdek je stevige tonen van honing, noga, noten, karamel en zacht wit fruit, verpakt in een nooit eindigende aanhoudende afdronk.

Op voorraad

SKU: hv-ecuador Categorieën: , , Tags: , , , ,
hv pod 250

HACIENDA VICTORIA-Estate

Dankzij de herbebossing kunnen de glooiende savanneheuvels – glooiend van het Andesgebergte richting de Ecuadoriaanse kust – nu ook weer cacaoplantages herbergen.

Hacienda Victoria is vernoemd naar de vrouw van de oprichter, Carlos Eduardo García Fuentes, die het landgoed in 2009 kocht. Enkele van de beste professionals op het gebied van de landbouwwetenschappen waren betrokken bij het uitvoeren van bodemonderzoek.

Met het Nationaal Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek (INIAP) zijn overeenkomsten gesloten om de levering van Arriba-gecertificeerde zaden te garanderen. Hacienda Victoria verbouwt traditioneel pure Arriba-cacao, de oude cacaovariëteit van Ecuador. De nieuwste aanwinst is het ras La Perla. De boerderij werkt op een duurzame, sociaal en verantwoorde manier gecertificeerd door de Rainforest Alliance.

Ingrediënten:

Cacao en cacaoboter 71%, suiker

Gewicht 0,06 kg
Afmetingen 10 × 10 × 1 cm
Peddler

Ja

Brand

Heinde & Verre

Heinde & Verre betekent "dichtbij en ver weg". De naam is een eerbetoon aan de Nederlandse culinaire traditie om de beste ingrediënten van over de hele wereld te halen en deze te combineren met kwalitatieve lokale producten. Ewald en Jan-Willem maken gebruik van slow food technieken, zoals het stone grinding, enkelvoudige oorsprong, meervoudig profiel roosteren en het laten rijpen van de chocolademassa, om het volledige potentieel van de grand cru cacao tot uiting te brengen en de rijke natuurlijke smaak te benadrukken.
hv pod 250

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.