Shopping Cart

No products in the cart.

Heinde en Verre – Floral Noble Bali Dark 71 Procent

 6,95

Bali

Proef een zachte donkere reep met mondvullend aroma van bloemen- en fruitlikeur, lichte tonen van veldkruiden, honing en grappa, sandelhout, typisch warme Indonesische cacao.

Uitverkocht

SKU: hv-bali-71 Categorieën: , , Tags: , , , ,
hv pod 250

Ontdek vanuit het prachtige groene westelijke deel van Bali het aparte karakter van Balinese cacao. Deze reep prikkelt de zintuigen met een natuurlijk, rijk bloemenboeket. Het is deze combinatie van bloemen en typisch warme Indonesische chocolade die deze reep bijzonder maakt. Laat je dromen van Bali.

KERTA SEMAYA SAMANIYA BOEREN

De KSS-boerencoöperatie is gevestigd in de Jembrana-regio van het eiland Bali. De vulkanische aard van Bali heeft bijgedragen aan de uitzonderlijke vruchtbaarheid en de hoge bergketens zorgen voor de hoge regenval die de zeer productieve landbouwsector ondersteunt.

In 2011 slaagden de boeren erin om de eerste biologisch gecertificeerde cacao in Zuidoost-Azië te verbouwen. Om het duurzamer te maken wordt cacao verbouwd in een agroforestry-systeem waarbij de boer meerdere gewassen combineert, zoals fruit, koffie en groenten.
De hoofdoogst wordt geoogst van juli tot september en de secundaire oogst van december tot januari. Na de oogst worden de bonen gedurende 6 dagen gefermenteerd in houten kisten met twee niveaus en indien mogelijk gedroogd op tafels in de zon. De zorgvuldig geselecteerde bonen worden in zakken gedaan en verscheept naar Nederland.

Bekroond met zilver op de Academy of Chocolate • 2022

Ingrediënten

Cacao, Nederlandse bietsuiker

Gewicht 0,06 kg
Afmetingen 10 × 10 × 1 cm
Peddler

Ja

Brand

Heinde & Verre

Heinde & Verre betekent "dichtbij en ver weg". De naam is een eerbetoon aan de Nederlandse culinaire traditie om de beste ingrediënten van over de hele wereld te halen en deze te combineren met kwalitatieve lokale producten. Ewald en Jan-Willem maken gebruik van slow food technieken, zoals het stone grinding, enkelvoudige oorsprong, meervoudig profiel roosteren en het laten rijpen van de chocolademassa, om het volledige potentieel van de grand cru cacao tot uiting te brengen en de rijke natuurlijke smaak te benadrukken.
hv pod 250

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Andere suggesties…

  • Krakakoa Dark Milk Cinnamon 53 procent milk

     4,95