Shopping Cart

No products in the cart.

Georgia Ramon Guatemala 70 procent vegan

 6,95

Guatemala 70 procent vegan

De cacao smaaktonen van deze pure chocolade zijn gevarieerd en intens. Aroma’s van roosteren, maar ook mout, walnoot en citrusvruchten zorgen samen voor een smaakspektakel met een lange afdronk.

Lees hieronder verder over het bijzondere coöperatie project DeLaSelvain Guatemala!

Uitverkocht

georgiaramon logo 250

Beschrijving

Guatemala is het dichtstbevolkte land van Midden-Amerika, gelegen in het zuiden van het schiereiland Yucatán. Guatemala grenst in het zuidoosten aan Honduras, in het zuiden aan El Salvador, in het noorden aan Mexico en in het oosten aan Belize. Het land heeft twee kusten, een smalle toegang tot de Golf van Honduras, een deel van de Caribische Zee, in het oosten, en de kust van de Stille Oceaan in het zuidwesten.

Coöperatie DeLaSelva
Georgia Ramon is lid van de coöperatie DeLaSelva. Die is voortgekomen uit de projectwerkzaamheden van de gerenommeerde stichting voor tropisch bosbeheer OroVerde. ‘DeLaSelva is Spaans en betekent ‘uit het regenwoud’.

Sierra de las Minas
De aankoop van Jolomijix-chocolade levert inkomsten op voor de inheemse Quecha-gemeenschappen aan de rand van het Sierra de las Minas National Park. Dit berggebied werd in 1992 door de UNESCO erkend als biosfeerreservaat. De reden hiervoor is de bijzondere biodiversiteit van de bergwolkenbossen, die hoogten van meer dan 3.000 meter bereiken – meer dan 885 soorten vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën leven hier. Zij zijn ook het thuis van de quetzal, de legendarische vogel van de Maya-goden en het heraldische dier van Guatemala.

De cacao wordt op een zeer speciale wijze geteeld: in biodiverse bostuinen. De cacaobomen groeien gemengd met fruit- en schaduwbomen. Dit levert de gezinnen al tientallen jaren een rijke oogst op, een extra inkomen en tegelijkertijd wordt het regenwoud in stand gehouden. Door hun eigen verwerking en afzet worden de kleine boeren economisch onafhankelijker en ontwikkelen zij hun zelfvoorzienendheid verder.
De bijzondere cacao uit Guatemala speelde reeds meer dan 2000 jaar geleden een centrale rol in de geavanceerde beschaving van de Maya’s. Hun nakomelingen in de Sierra de las Minas cultiveren deze cultuur – en deze cacao tot op de dag van vandaag.

Meer dan 400 kleine boeren van het Quecha-volk (afstammelingen van de Maya’s) houden zich bezig met de cacaoteelt. Cacao speelde reeds een centrale rol in de hoge cultuur van de Maya’s en hun nakomelingen behouden dit belang tot op de dag van vandaag.

 

Ingrediënten: Cacaomassa Guatemala, ruwe rietsuiker, cacaoboter.
Aroma: intensief cacao met moutige tot fruitige noten, walnoot.

Kan sporen van noten en melk bevatten.

Nährwerte/Voedingswaarde/Nutrition value/Information nutritionelles
pro/per/par 100 g
Energie/energy 556 kcal/ 2328 kJ
Fett/vet/vat/lipides 39 g
davon gesättigte Fettsäuren/waarvan verzadigs/of which saturated/dont acides gras saturés 24 g
Kohlenhydrate/koolhydraten/carbon hydrates/glucides 35 g
davon Zucker/waarvan suiker/of which sugar/dont sucre 30 g
Eiweiss/eiwit/proteins/protéines 10 g
Salz/zout/salt/sel 0,01 g
Gewicht 0,05 kg

Brand

Georgia Ramon

In het voorjaar van 2015 werd Georgia Ramon opgericht door Georg Bernardini en Ramona Gustmann in de wijk Oberkassel in Bonn. In november 2020 werd de fakkel overgedragen aan een jongere generatie. Het is geweldig om te zien dat Phillip Butzmann de fakkel heeft overgenomen en zich nu inzet voor het maken van heerlijke chocolade. Met zijn achtergrond in voedingsmiddelentechnologie en zijn ervaring als gecertificeerde chocolatier, is hij goed uitgerust om het succes van het bedrijf voort te zetten en verder te ontwikkelen.
georgiaramon logo 250

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.