Shopping Cart

No products in the cart.

Acalli, NORANDINO PERU 70%, Tumbes

 7,95

De cacao in deze reep vertegenwoordigd de gezamelijke inspanning van 123 producenten in 6 dorpen in de Tumbes region: Uña de Gato, Papayal, Cuchareta, La Palma, Casa Blanqueada, and Pampas de Hospital.

Uitverkocht

Categorieën: , ,

Acalli NORANDINO PERU 70 Tumbes. Tumbes is een van Peru’s meest beroemde en gevestigde vruchtbare regionen. Tegen de grens van Ecuador aan, zij delen samen tevens een lange historie van het verbouwen van cacao en het cultiveren hiervan. De meeste varianten die die hier groeien, met name de Nacional, is een witte boon die geprijst wordt voor z’n delicate en milde chocolade smaak.

De cacao in deze reep vertegenwoordigd de gecombineerde inspanning van 123 producenten in 6 dorpen in de Tumbes region: Uña de Gato, Papayal, Cuchareta, La Palma, Casa Blanqueada, en Pampas de Hospital. Zij exporteren allen via de Norandino coöperatief.

Deze producenten hebben tijdens de Cacao of Excellente Competition een prachtige prijs gewonnen in 2015. Hun cacao was een van de beste!
De cacao leent zich perfect, mede door de notige en prachtige chocolade tonen, perfect voor bakken, wat te denken van een lekkere Mole : ) (ja recept!!!)

Tot slot, aan de reep van El Plantal wordt er geen cocoa boter toegevoeg, het smelt daardoor wat minder snel en de smaak blijft wat langer hangen, he vervelend he!

Oorsprong: Tumbes, north coast, Peru
Cacao inhoud: 70%
Smaakt naar: donkere chocolade, walnoten en kersen, met een levendig zuurtje
Cacao variëteit: Niet geclassificeerd maar waarschijnlijk een mix van Nacional en bonen van boven de Amazone.
Ingrediënten: biologische cacao en biologische suiker.
Extra: De reep is in een ruimte verwerkt waar ook gewerkt wordt met melkproducten.

Meer informatie over Acalli Chocolate >>

Gewicht 49,6 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.