[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Aan de tocht neemt ook één Nederlander deel, de Haagse Peter Blesgraaf. Hij start in Den Haag om via Amsterdam naar Düsseldorf te fietsen en op 6 april weer terug te zijn.Om te laten zien dat emissievrij transport haalbaar én comfortabel is, starten zo’n 100 (vracht)fietsers uit Duitsland en Oostenrijk op 31 maart met de Schokofahrt. Ze fietsen vanaf Amsterdam tot diep in Duitsland.

Emissievrij transport van chocola

Met ingang van zaterdag 31 maart gaat het Duitse netwerk de Schokofahrt voor de derde keer emissievrij chocolade vervoeren van Amsterdam tot diep in Duitsland. Aan dit netwerk doen inmiddels honderd, vooral Duitse en Oostenrijkse (vracht)fietsers mee. Dit keer gaat het om 2.000 kilo. Zij doen dit belangeloos. Schokofahrt sluit in logistieke zin aan op het transport door Tres Hombres, een zeilschip dat cacao voor deze chocolade heeft
aangevoerd vanuit het Caraïbisch gebied.

Haagse deelname

Namens drie Haagse bedrijven fietst Peter Blesgraaf (Juice on Wheels) mee. Op een vrachtfiets van Beer Fietsen fietst hij eerst van Den Haag naar Amsterdam en vervolgens met de Schokofahrt-fietskaravaan mee naar Düsseldorf. Ook de terugweg staat in het tekenvan de Schokofahrt. Want nadat hij vracht in Duitsland heeft afgeleverd, haalt hij op de
terugweg een bestelling chocoladebij Mesjokke Chocolade in Utrecht. Die vracht levert hij op vrijdag 6 april af bij The Chocolate Shop in Den Haag.

Doel van deze Haagse bijdrage is onze oosterburen een steuntje in de rug te geven bij dit prachtige initiatief. Door bij te dragen wil dit trio Haagse bedrijven, net als het Duitse netwerk,nadrukkelijk laten zien dat emissievrij transport, ook op langere afstand, haalbaar en comfortabel is. Voor veel fietskoeriers zijn dagafstanden van zo'n 100 km immers geen uitzondering.

Programma

De Haagse deelname begint op zaterdag 31 maart om 9.30 uur bij Beer Fietsten (Weimarstraat 31). Op vrijdag 6 april levert Juice on Wheels de Utrechtse chocolade af bij The Chocolate Shop (Limoenhof 1), waar vanaf 15.00 uur een informeel ontvangstfeestje zal plaatsvinden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Meer informatie” color=”orange” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F139484683552271%2F|title:Aanmelden%20Introductie%3A%20Bean-to-bar%20chocolade|target:%20_blank|rel:nofollow”][vc_column_text]Welkomstfeest Schokofahrt

  • Vrijdag 6 April
  • 15:00  uur
  • The Chocolate Shop
    Limoenhof 1
    2564KV, Den Haag
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

De waardering van www.thechocolateshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 51 reviews.